RSS uudisvoog
Uudised
Sep
24
Probleemid ÕIS'i töös
Postitatud Rainer Banhard on 24 September 2015 08:14 AM

Kell 11 taastus rakenduse töö.

 

Momendil on häiritud ÕIS rakenduse kasutamine. Tegeleme probleemiga ja anname koheselt teada, kui teenuse töö on taastatud.

Vabanadame ebameeldivuste pärast,


Loe edasi »



Aug
27
Probleemid töötajate postkastide ühenduvusega (IMAP meiliklient)
Postitatud Priit Pavelson on 27 August 2015 01:09 PM

Esineb probleeme töötajate meilikliendi IMAP ühenduvustega (nii Thunderbirdis kui ka Outlookis).
Veebiliides https://mail.emu.ee toimib ja ka Outlook domeeniühendusega arvutis. Outlook-i mittetoimimisel (ka domeeniühenduseta arvutites) tuleks ühendust võtta IKT osakonna sptesialistiga.

 


Loe edasi »



Aug
13
Probleem töötajate e-posti päralejõudmisega
Postitatud Tarmo Palm on 13 August 2015 06:58 PM

Täna pärastlõunal tekkis probleem väljastpoolt Maaülikooli tulnud kirjade edastamisega töötajate postkastidesse. Probleemi põhjuseks oli posti ootejärjekorda jäänud kümmekond rämpskirja, mida postiserver ei suutnud kohale toimetada ning seetõttu viibis ka teiste kirjade edastamine. Saime probleemile jälile ca. kell 18:30 ning nüüdseks peaks kõik kirjad kadudeta postkastidesse jõudnud olema. 

Vabandame ebameeldivuste pärast.


Loe edasi »



Jul
22
Exchange meiliserveri versiooniuuendus
Postitatud Priit Pavelson on 22 July 2015 10:52 AM

27.07.15 Esines tõrkeid Outlooki ja serveri vahelise ühendusega sisevõrgu Windows XP arvutites. Probleem on praeguseks ilmselt lahendatud.

Windows XP ja Vista kasutajad peaksid veebiliidese jaoks kasutama kõige uuemat Google Chrome või Firefoxi. Windows 7 alates on toetatud ka Internet Explorer. Tõrgete korral tuleks teavitada IKT osakonda ja kirjavahetuseks kasutada Exchange veebiversiooni https://mail.emu.ee kuniks oleme leidnud lahenduse.

22.07.15 Tänasest alustab IKT osakond töötajate Exchange meiliserveri üleviimist uuemale versioonile.

Selle protsessi käigus võib esineda lühiajalisi tõrkeid, mil meiliteenus ei ole kättesaadav (nt ei avane Outlook, veebiliides või ei saa telefonid serveriga ühendust).

Kui teenuse toimimine on häiritud kauem kui pool tundi, siis lisame sellekohase teate siia.

Probleemide korral pöörduge IKT osakonna pespetsialist Priit Pavelsoni poole (tel 731 3053).

Vabandame võimalike tekkida võivate ebameeldivuste pärast.


Loe edasi »



Feb
12
KRATT liidestuses autentimine töötab jälle.
Postitatud Tarmo Palm on 12 February 2015 01:03 PM

Alates 2014. aasta novembrist oli Maaülikooli kontoga KRATT liidestusse sisselogimine vigane, mille tulemusel andis süsteem kõigile kasutajatele välja ühe ja sellesama vale identiteedi.
Viga tulenes ÕISi andmebaasist, mida KRATT autentimiseks kasutab. Tänaseks sai viga prandatud.

 

Nüüd peaks Eesti Maaülikooli kasutamine KRATT süsteemis jälle ootuspäraselt toimima. 

Vabandame KRATTi kasutajate ees ebameeldivuste pärast.


Loe edasi »



Feb
11
Krüptoviirus liikvel
Postitatud Rainer Banhard on 11 February 2015 10:54 AM

Juba eelmise aasta lõpus oli ajakirjanduses juttu krüptoviiruse levikust, kus saadetakse kiri koos kokkupakitud manusega (manuse nimi on kirjasaaja nimi). Kui kirja saaja selle oma arvutisse lahti pakib, krüpteeritakse ära tema kõvaketta sisu, kui ka arvuti külge ühendatud ligipääsetavad võrguketaste sisu (näiteks mälupulk, üldine võrguketas, kodukataloogid jne). Krüptoviirus võib olla ka kirjas välja toodud lingilt allalaetav.

Miks viirusetõrje antud krüptoviirust ära ei tunne?

Nimelt saab "ohver" personaalselt tema jaoks tehtud viiruse koopia, mis küll töötab samamoodi, kuid tehniliselt ei lange kokku teiste sama pahavara koopiatega. Seega pole tema tundemärke ka viirustõrje poolt allalaetatavates pahavara andmebaasides ning viirusetõrje ei tunne pahalast ära.

Mida ette võtta?

Parimaks vahendiks on omaenda terve mõistus ning arusaamine, et tundmatutele linkidele ja manustele ei tohi vajutada. Seega palun ärge avage tundmatuid kokkupakitud faile, mis teile saatetakse, seda eriti siis, kui te seesuguseid kirju ei oota.

PS. Ka majaväliste meilide (google, hotmail, yahoo, mail.ee, hot.ee jne) kasutamine on täpselt sama ohtlik ning neile kehtivad samad reeglid !!!


Loe edasi »




Maaülikooli IT-tugi © Kayako it.emu.ee/index.php? | Maaülikooli veebi esilehele