RSS uudisvoog
Uudised
Feb
5
"Sinulla on 1 uusi Security Viesti"
Postitatud Eimar Koort on 05 February 2013 06:59 PM

Paljudele tuli täna postkasti aadressilt  customerservice@emu.ee kiri subjektiga "Sinulla on 1 uusi Security Viesti". Praeguseks oleme seadistanud EMÜ meiliservereid selliselt, et see kiri enam läbi ei tule. See ei tähenda aga seda, et tulevikus midagi analoogset levida ei või.

Antud kiri pärineb suuresti Šveitsi Baseli ülikoolist (www.basel.ch), kus ilmselt mõni või mõned arvutid on nakatunud.

Kirjas sisaldub link, mille kaudu meelitatakse EMÜ kontot omavaid inimesi sisse logima.  Allpool oleval pildil on ära toodud ülemise näitena võltsitud aadress ning alumisel korrektne ja õige EMÜ Exchange aadress. Ka kasutab EMÜ Exchange turvatud veebiühendust (https). Viimane takistab ühenduste pealtkuulamist ning täiendavalt kontrollitakse ka serveri nime õigsust - kui serveri ja sertifikaadi nimi ei kattu, siis kuvatakse lõppkasutajale brauseri poolt hoiatus.

Palume kõikidel, kes taolise kirja said, see lihtsalt ära kustutada. Mitte mingil juhul ei tohiks selles kirjas sisalduvaid linke avada ja veel vähem oma kasutajatunnust sinna logimise aknakesse sisestada.

Kes seda siiski teinud on, sellel tuleks kindlasti ära vahetada oma parool ID kaarti kasutades aadressil http://konto.emu.ee.

Juhime tähelepanu ka sellele, et EMÜ IT osakond kasutab teadete saatmiseks üldkuju helpdesk@emu.ee ja EMÜ Exchange lehele saab ka EMÜ peaveebi kaudu www.emu.ee ning sealt valides Exchange.

Olgu siinkohal toodud viide ka EENeti õngitsemise näidete lehele.

 

EMÜ IT osakond


Maaülikooli IT-tugi © Kayako it.emu.ee/index.php? | Maaülikooli veebi esilehele